Duurzaam Ondernemen Prijs 2022

Dennis Cleef, voorzitter van Herenboeren Enghebaert, mocht op 22 november de tweede prijs – een check van 1.500 euro – in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de Duurzaam Ondernemen Prijs 2022. De eerste prijs ging naar zeilschip de Vrijbuiter dat werkt aan de ombouw van de hulpdieselmotor naar een elektrische aandrijving.

Prachtig initiatief

De jury had lovende woorden voor Herenboeren Enghebaert: “Een prachtig initiatief dat bijdraagt aan verkorting van de keten in de voedselindustrie en wat potentieel een grote impact heeft op de kernthema’s van deze prijs. Op Schouwen-Duiveland nog geen bekend fenomeen, maar in het land wel. Door alles dichter bij huis te houden in plaats van in te vliegen enzovoort, draagt deze inzending bij aan CO2-verlaging, maar ook de thema’s: biodiversiteit, klimaatadaptatie en circulaire economie komen terug in dit plan. Ook de brede samenwerking met de verschillende partijen en scholen werd door de jury erg gewaardeerd.”

Felicitaties

We zijn blij met deze waardering en feliciteren Wiebe Radstake en Suzan Damen van de Vrijbuiter van harte met het behalen van de eerste prijs.

Criteria

De inzendingen werden beoordeeld op basis van de volgende criteria:
• Innovatiekracht
• Draagt bij aan verlaging CO2-uitstoot
• Samenwerking
• Idee draagt bij aan een of meerdere thema´s: energiebesparing, duurzame energieopwekking, circulaire economie, biodiversiteit en klimaatadaptatie.
• Heeft impact in de regio SD
• Stimuleert onderlinge kennisuitwisseling tussen ondernemers

Deel dit bericht: