Inschrijving Duurzaam Ondernemen Prijs 2023 geopend

Ook in 2023 wil de gemeente Schouwen-Duiveland de Duurzaam Ondernemen Prijs uitreiken. Tot 30 september kun je jouw duurzame idee, concept, initiatief of plan indienen, mits het actief bijdraagt aan een of meerdere van de volgende thema’s:
• energiebesparing,
• energietransitie en mobiliteit,
• circulaire economie,
• biodiversiteit,
• klimaatadaptatie,
• CO2-reductie.

CO2-uitstoot
Reden voor de Duurzaam Ondernemen Prijs 2023 is dat de CO2-uitstoot op Schouwen-Duiveland drastisch naar beneden moet, in 2040 moet deze zelfs op 0 uitkomen. Daarnaast wil de gemeente investeren in biodiversiteit, de circulaire economie bevorderen en ons voorbereiden op het veranderende klimaat. Plannen en initiatieven waarbij samenwerking met maatschappelijke organisaties en ondernemers wordt gezocht, hebben de voorkeur.

10.000 euro
De organisatie van de Duurzaam Ondernemen Prijs is in handen van NME SD en energiecoöperatie Energie Werkt Schouwen-Duiveland (EWSD).
De prijs bestaat uit een geldbedrag van maar liefst 10.000 euro om dat idee uit te voeren of door te ontwikkelen. Voor de nummers 2 en 3 liggen respectievelijk 2.000 en 1.000 euro klaar.

Meedoen
De inschrijving verloopt via de website van NME SD. Daar staan de voorwaarden vermeld en kun je het aanmeldformulier downloaden. Stuur je idee voor 30 september 2023 in.
Na sluiting van deze termijn beoordeelt een jury de inzendingen.
De bekendmaking van de winnaars en uitreiking van de prijs is op donderdagmiddag 2 november in Zierikzee.

Vrijbuiter
Vorig jaar wonnen Wiebe Radstake en Suzan Damen van zeilschip de Vrijbuiter de 1e prijs. Inmiddels hebben zij de hulpdieselmotor van de tjalk omgebouwd naar een elektrische aandrijving.
Herenboeren Enghebaert mocht de 2e prijs ontvangen van toen 1.500 euro.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met NME SD via info@nmesd.nl.

Deel dit bericht: